Как да откриете добрия адвокат

Как да откриете добрия адвокат

Снимка на съдия
Съдия

Често в живота ни се появяват моменти, когато компетентността по засегнатите въпроси са твърде оскъдни или свързани със законова уредба. Тогава на помощ идва добрият адвокат.

Една стара приказка казваше, че: „добрият адвокат е този, който протача делото с години, а не „претупва“ нещата. До колко е вярно това не сме съвсем уверени, но истина е и, че това може да струва твърде скъпо на страните.

Ето и една част от нещата, с които може да ви помогне добрия адвокат и как да се справите в различните ситуации по-лесно:

Какво трябва да направя, ако адвокат пита за моя бизнес

Бъдете много внимателни. Някои нежелани съобщения от адвокат могат да нарушат кода на адвокатската професия или етиката. Да предположим, че сте били ранени при автомобилна катастрофа и адвокат на отсрещната страна ви посети в болницата. Този вид поведение се нарича „привличане“ и не е позволено по смисъла на кодекса за юридически етика. Ако мислите, че сте провокирани, можете да съобщите на своя личен адвокат.

Как ще разбера кой адвокат е най-добър за мен

Снимка на адвокат
Адвокат

Преди да се срещнете с някои адвокати. Направете списък от няколко адвокатски кантори. Обадете се на всеки адвокат и задайте въпроси, които могат да ви помогнат да вземете решение.

Напишете всичко, което адвокатите трябва да кажат. Отделете време, за да помислите. След това направете още една среща с адвоката, който изглежда точно за вас.

Трябва ли да наемате адвокат във веки случай: 

Всичко зависи от това как се чувствате след първата си среща с адвоката. Преди срещата, нахвърляйте ключови точки във вашия случай, които да споделите с адвоката. Носете имената, адресите и телефонните номера на всички свързани със случая. Някои адвокати могат да искат да преразгледат документите, преди да поемат случая. Click To Tweet

Имайте предвид и факта, че възрастта на добрия адвокат може да няма нищо общо със способността на адвоката да ви помогне.

Адвокатът, който практикува двайсет години може да има по-малко опит с вашия тип проблеми, от такъв, които сега е завършил образованието си и стажува в конкретната област.

Comments are closed.